Wednesday, August 8, 2007

Når sporten rocker

Årets Eurogames samlede 3000 sportsudøvere og supportere i belgiske Antwerpen. Her er lydbilledet fra fire hektiske dage med kampsved og romancer:

”Je t’adore”
Belgiske Kate Ryan afslutter åbningsfesten med sit grandprixhit ’je t’adore’ og da hun også har skrevet en homohymne til hendes fars ”boyfriend” - og os, får hun et par tusind deltagerfødder til at danse og sprede gode vibs på Antwerpens pæne renæssancetorv. Man bliver eurohomo af at modtage belgiske kindkys og hollandske kram fra sportfolk, der dårligt kan ens navn. Jeg forstår nu hvad danske Ole mente, da han sagde at det rart som homo at føle sig som minoritet en gang imellem.

”I’m too sexy”

Bowling rimer ikke på sex? men fordommen forstøver, da jeg ankommer til en hal hvor Right Said Freds stemme kan mærkes i gulvet, diskokuglerne glimter og 80’ernes neonstil stadig præger væggene. Nok er gennemsnitsalderen høj, men der er også unge som den slovenske bøsse, der dyrker bowling, fordi det er en sportsgren uden meget udstyr, der stadig giver muligheden for at deltage i Eurogames.

“Y.M.C.A.”
I svømmehallens klortåger smådanser 300 svømmere iført badetøj til Village People, da jeg træder ind på tribunerne. Præmieoverrækkelsen er tydeligvis en kollektiv begivenhed. I næste heat er der både plads til Pan idræts hurtigsvømmende mænd og et hold blandede deltagere der pjasker sig i mål med en stil lige over hundesvømning. Der handler ikke bare om at vinde men om at have det sjovt med de andre, mens man gør det.

”You Sexy Thing”
Brydning er en underholdende rå sport. Når opvarmningsmusikken skrues ned, kan man høre enhver smerte, når mellemvægtsbøsserne kaster hinanden i måtten, ihærdige som legesyge hundehvalpe. Modsat mange af de andre turneringer kan man her melde sig til en masterclass og prøve thai-boksning. Norske Tom ømmer sig selv efter et slag, da han prøver at få mig til at lege med, men de lesbiske thaiboksere kan også nydes på ufarlig afstand.

”We are family, I got all my sisters with me”
Ud over sporten, utallige kulturelle arrangementer er der også tid til rendyrket fest. 500 lesbiske sporty spices fester og stemningen er imponerende god på tværs af nationaliteter og resultatet af dagens konkurrencer. Selv græske Aila glemmer sit tungsind ved synet af en irsk charmør.

”Wonderful, wonderful Copenhagen”
Mange synger den gamle lovprisning, når de besøger Outgames informationshule. Uffe Elbæk og hans team arbejder næsten i døgndrift for at suge viden til sig og dele flyers ud om det danske Outgames arrangement om to år. Forventningerne er allerede stressfremkaldende høje til at København overgår sine tidligere vellykkede sportsstævner i 2009! Inden da er der mulighed for at udfordre og flirte med europæere, når Barcelona er værtsby for Eurogames næste år. Savner du en sportsgren at synge med på, så se panidraet.dk eller danishdlite.dk.

Artiklen blev bragt på panbladet.dk efteråret 2007

No comments: